Dom > Kultura & novice > Vsebine

Prenosni Solar-powered House, prikazano v Šanghaju v začetku ZDA

Aug 04, 2015

Tongji University študentov za projektiranje in gradnjo mobilnih sončne vsebnik 16. Shanghai, ponuja nov način za ljudi nizkimi emisijami ogljika življenja, in bo potekal v Washingtonu septembra tega leta 2011 ZDA Solar Decathlon.

Isti dan, strošek $ 250.000, 6 kontejnerji so sestavljeni v obliki črke y prostor, opremljen s pohištvom in električnih aparatov, vse ki jih sončne energije doma "Sonce soba posodo" pritegnil pozornost.

Novinarji na sceni videl, skupaj 90 kvadratnih metrov prostora, lahko sprejme do družine "udobno" sončne hiše, bambusa tla na tleh, ena stran hiše je zložljiva postelja, postelja dvigni sledi kabineta. Po drugi strani je popolnoma opremljena kuhinja in kopalnica, streha ustanovi sončnih celic za zagotavljanje električne energije in tople vode, živa voda, sistem za čiščenje odplak. Majhna dnevna soba ima tudi restavracija in knjižnica funkcij. Hiše Južna pregleden, 2 posode 120 stopinj kota namestitev je zasnovan za zagotavljanje največje zorni kot. Tal do stropa steklo vrata posodo link naravnost v zunanjo teraso in dvorišče pred. Samo hiše velik kovinski zapah na obeh straneh, bo služil kot opomnik te lepe hiše, povezane s težka posoda.

"Zgornja meja, in stene in tla so z visoko zmogljivost za novo vakuumsko izolacijo odbor; bo sončne sklop vroče vroče in recikliranje odpadne toplote klimatska naprava vgrajene za eno, izboljšanje je sončna splošno uporabo učinkovitost ", vodja projekta, in Tongji University zelene stavbe in v nove energetske raziskave Center Namestnik izvršnega direktorja Tan Hongwei predstavil je sonce stanovanj vključiti več elementov stavbe energetsko varčne tehnologije, kot je uporaba svetlobnih cevi vodnik bo naravne svetlobe, za notranjo razsvetljavo , streho konfiguracijo je deževnice in v vodi nazaj z sistem, največ z uporabo naravnih virov,.

Poleg tega, notranji spremljanja okolja, upravljanje z energijo, oprema za upravljanje, in vseh drugih digitalnih, vizualizacijo informacij, stanovanj proizvodnje, porabe energije, življenjskega okolja in drugih podatkov v realnem času prikazovalnik, 3G mobilnih telefonov in drugih mobilni terminal lahko uporabijo tudi za daljinski nadzor.